Vijesti

Obi market u BiH: Netačne informacije o akciji SIPE

SARAJEVO - Firma "OBI market u BiH" tvrdi da nema veze sa akcijom Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ na otkrivanju malverzacija sa pomoći nakon poplava u BiH, jer se OBI nalazi isključivo u Sarajevu i nema svoje poslovnice nigdje drugo u BiH.

"Ovim putem želimo da uputimo demanti na tekst objavljen 30. juna SIPA: Hapšenja zbog malverzacija sa pomoći nakon poplava. `OBI market u BiH` je franšizni centar koji radi isključivo na području Sarajeva, pravno lice `Bau end Garten. OBI se nalazi isključivo u Sarajevu i nema svoje poslovnice nigdje drugo u BiH", saopšteno je iz OBI-ja. 

U saopštenju OBI-ja, koje je potpisala koordinator marketinga Adnana Skrobanović, navodi se da je firma "Bauvelt" odvojeno pravno lice koje je od 1. januara izašlo iz franšiznog ugovora i nema licencu OBI-ja, niti radi pod tim imenom. 

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je danas da su, po nalogu ove institucije, provedene aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i poreske utaje tokom kojih je utvrđeno da je lažno prikazano da je roba preduzeća OBI u Banjaluci i Mostaru uništena u poplavama, kao i da su utajene poreske obaveze za PDV u iznosu oko 1,5 miliona KM. 

Navodi se, između ostalog, da je Tužilaštvo BiH, provodeći istragu u predmetu organizovanog kriminala, došlo do saznanja da su vlasnici firme "Bauvelt", u okviru koje posluju prodajni objekti OBI, izmjestili veliku količinu robe namijenjene prodaji, te sačinili lažnu dokumentaciju da je roba uništena u skladištima usljed katastrofalnih poplava, koje su prije dva mjeseca zahvatile BiH.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog