Vijesti

Semberija-poplavljeni nemaju novca ni za polovnu robu

Humanitarna pomoć koja svakodnevno stiže u Semberiju nije ni približno dovoljna za oporavak poplavljenih domaćinstva. Mnogima su dobrodošle prodavnice polovne robe da bi nabavili namještaj ili tehničke uređaje, ali većina čeka na vaučere jer novca nemaju.

U okolnostima u kojima je oko 6.000 domaćinstava u Semberiji poplavljeno, mnogoborojnim porodicama voda je uništila i nemještaj i tehničke uređaje. Štetu im niko ne može nadoknaditi, niti humanitarna pomoć može stići do svih. Za prvu pomoć, dobro su došle prodavnice polovne robe. U njima se najviše traži bijela tehnika, frižideri, zamrzivači, televizori.

Ugroženi mještani ističu da tu robu može da kupi samo onaj ko ima novca, a oni koji nemaju snalaze se kako umiju. Oni koji su došli da kupe polovne tehničke uređaje istuču da roba jeste jeftinija i da ljudima ne preostaje ništa drugo nego da tu kupuje, ali, koliko će trajati, niko ne zna. Ipak, većina poplavljenih Semberaca čeka vaučere.

U Semberiji ima nekoliko desetina radnji polovne robe. Vlasnici su zadovoljni ponudom, ali ne i prodajom. Potrebe za neophodnim pokućstvom poplavljenih su ogromne, ali su mogućnosti više nego skromne. 

Izvor: RTRS
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog