Vijesti

Vlada odgađa naplatu poreza!

Vlada Srpske donijela je zaključak kojim preporučuje Poreskoj upravi da ne pokreće mjere prinudne naplate prema javnim zdravstvenim ustanovama za poreze i doprinose.

Takodje istim zaključkom Vlada obavezuje iste zdravstvene ustanove da redovno izmiriju svoje obaveze.

Sasvim nelogično upozorava opozicija i to je pokazatelj da Vlada više ne zna šta da radi.

Dvadesetog juna Vlada je donijela zaključak kojim preporučuje Poreskoj upravi da ne pokreće mjere prinudne naplate prema javnim zdravstvenim ustanovama koje imaju dospjeli a neizmireni dug. To je učinjeno nakon što se Vlada upoznala sa informacijom o dugovanjima javnih zdravstvenih ustanova za poreze i doprinose na dan 31.maj 2014 godine.

Pokazatelj da Vlada ne zna šta radi pogotovo ne u zdravstvenom sektoru koji je godinama namjerno urušavan i konačno sa konopaca bačen na koljena jasan je zaključak opozicionim poslanicima koji tvrde da Narodna skupština o zaključku nije upoznata.

Jasno je da je za dugove i činjenicu da javne zdravstvene ustanove ne mogu ni da vraćaju dugove kriva aktuelna i neke prethodne Vlade kontinuiteta analiziraju u opoziciji. Takodje jasno je i da Vlada najnovijim zaključkom krši Zakon.

Stav ministarstva zdravlja u posljednjih nekoliko mjeseci o bilo čemu nemoguće je saznati. Zvanično o zaključku kojim preporučuje Poreskoj upravi da ne traži dugovanja nije se očitovala ni Vlada Srpske.

Zaključak je stupio na snagu danom donošenja, 20 juna ove godine.

izvor: BN TV

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog