Vijesti

Vlajki: Manipulacija zadnjeg popisa stanovništva

Ustavna dužnost mi je, da obavijestim javnost da se, sa najvišim stupnjem vjerojatnosti, u Republici Srpskoj desila, dosad neviđena manipulacija prilikom zadnjeg popisa stanovništva. I dok smo mi brinuli o tome hoće li pravno nepostojeća organizacija „1. Mart“ uvesti nelegalno sto hiljada Bošnjaka u izborni sistem Republike Srpske, a u vezi sa najnovijom odlukom Ustavnog suda o uslovima kontrole prebivališta u RS, tih sto hiljada je već tu.

Prijetnja ove pravno nepostojeće organizacije, bila je vješto izmišljen paravan kako bi se prikrila činjenica o rečenoj manipulaciji prilikom popisa stanovništva, a da se „Vlasi ne dosjete“.

Izvjesno je, da će vlasti u RS naći način kako da pariraju rečenoj odluci Ustavnog suda gdje trojica stranih sudija + dvojica bošnjačkih redovito nadglasavaju dvojicu hrvatskih i dvojicu srpskih sudija, negirajući na najcrnji način konstitutivnost hrvatskog i srpskog naroda u BiH.

Ali, ako se hitno ne preispita regularnost popisa stanovništva prije predstojećih izbora, kada se na hiljade adresa, nekritički, a i namjerno, popisivalo po nekoliko desetina ljudi na istoj adresi, onda će ovaj nemar rezultirati stvarnim početkom istinskog kraja Republike Srpske.

A ako neki misle kako popis stanovništva nije dovoljna pravna osnova za ustanovljavanje nečijeg prebivališta, onda, ili to rade u neznanju, ili namjerno. Jer zna se, kada bude došlo do sporova u vezi ove bezobzirne manipulacije, u čiju će korist Ustavni sud BiH presuditi.

Izvor: Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog