Vijesti

Krivična prijava zbog fiskalizacije

Partija demokratskog progresa /PDP/ u narednih nekoliko dana podnijeće krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog "afere fiskalne kase" u Republici Srpskoj, rekao je potpredsjednik ove stranke Branislav Borenović.

Borenović je rekao da je istraga u ovom slučaju neophodna zbog toga što se radi o organizovanoj prevari koja je koštala privredu Republike Srpske najmanje 106 miliona KM.

"Pokazalo se u svih ovih sedam godina da je proces fiskalizacije bio motivisan isključivo da bi pojedinci iz Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ koji posjeduju firme koje se bave prodajom fiskalnih kasa, u direktnoj sprezi sa Ministarstvom finansija iz prethodnog saziva, ostvarili ogromnu finansijsku korist", rekao je Borenović danas na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je dodao da je indirektna šteta od primjene Zakona o fiskalnim kasama, a da nije bilo ni pozitivnih finansijskih uticaja na budžet.

Borenović, koji je i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske, rekao je da je nezadovoljan radom Anketnog odbora Narodne skupštine za utvrđivanje činjenica o djelovanju nadležnih organa i organizacija u vezi sa poplavama u maju 2014. godine, čiji je i sam član.

On je najavio da će zbog, kako je rekao, nerada ovog odbora obratiti i predsjedniku odbora Spomenku Vasiliću i predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Igoru Radojičiću.

Borenović smatra da bi predsjednik Republike Srpske trebalo da se odrekne svih stranačkih fukcija, po uzoru na predsjednike zemalja regiona.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog