Vijesti

Lukavac ponovo pod vodom

Područje opštine Lukavac juče poslijepodne pogodilo je jako nevrijeme u kojem je olujni vjetar lomio stabla, a obilne kišne padavine prouzrokovale nove poplave.

U gradskom jezgru dva stambena objekta, koja su i u maju bila poplavljena, ponovo su pod vodom, objavio je Klix.ba

Takođe, klizište u blizini stadiona Jošik koje je posljednjih dana sanirano ponovo je pokrenuto, a na nekoliko lokacija prekinute su putne komunikacije zbog izlijevanja vode na kolovoz. Podvožnjak u blizini pumpe Junuzović Kopex zbog poplave nije prohodan.

Teška situacija je i u naselju Devetak gdje su takođe poplavljene ulice, a voda je prodrla u nekoliko stambenih i pomoćnih objekata. Lokalno stanovništvo čini krajnje napore da zaštiti svoja imanja.

Ekipe Civilne zaštite Opštine Lukavac su na terenu i trenutno nema potrebe za evakuacijom stanovništva. Angažovani su i pripadnici vatrogasne jedinice, kao i radnici drugih komunalnih službi, koji rade na otklanjanju posljedica nevremena.

Podsjetimo kako je šteta od majskih poplava i klizišta u Lukavcu procijenjena na blizu osam miliona KM, a u posljednjih desetak dana poplave i obilne kišne padavine nanijele su nove velike štete infrastrukturnim objektima.

I na  području opštine Bihać kiša je danas napravila probleme. U naselju Jablanska poplavljena su dvorišta i voda je krenula u kuće. U selu Mujadžići aktivirano je klizište i uništen je lokalni put prema zaseoku Midžići.

Ekipe vatrogasne službe i civilne zaštite su na terenu, ispumpavaju vodu i saniraju štetu.

izvor: Klix.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog