Vijesti

Protiv Lukača 10 prijava

Portparol Kantonalnog tužilaštva Sarajevo Alem Hamzić potvrdio je da to tužilaštvo, provjerava navode prijave koju je protiv direktora Federalne uprave policije Dragana Lukača podnio inspektor FUP-a Momčilo Tubić koga je Lukač otpustio s posla.

Kako je objasnio, navodi se provjeravaju prema uputstvu za preduzimanje potrebnih radnji dobijenom od Federalnog tužilaštva. Na pitanje koliko je ukupno podneseno krivičnih prijava protiv Lukača i kakav im je status, Hamzić je naveo da "Kantonalno tužilaštvo nije u mogućnosti dati tražene informacije".

"Glas Srpske" od sagovornika bliskog Kantonalnom tužilaštvu saznaje, da je protiv Lukača podneseno desetak krivičnih prijava, ali da nijedna nije još rezultirala podizanjem optužnice.

- SIPA je podnijela tri prijave: za neovlašćeno korišćenje naknada, za brisanje radnog staža od dvije godine i za zloupotrebu položaja prikrivanjem saobraćajnog udesa službenim autom. Po dvije prijave podnijeli su inspektor Јozo Anđić i grupa inspektora FUP-a, a jednu Mladen Milosavljević za neovlašćeno otvaranje privatne pošte - kaže sagovornik, dodajući da je tu i prijava koju je podnio inspektor Tubić.

izvor: Glas Srpske

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog