Vijesti

Akcijski fond RS postao najveći akcionar "Medicinske elektronike" - Mile Radišić ostao bez 35% akcija

Mile Radišić je i formalno ostao bez 35% akcija "Medicinske elektronike", zbog kojih je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora, javlja portal Capital.ba.

Centralni registar hartija od vrijednosti Republike Srpske izvršio je prenos akcija "Medicinske elektronike" sa Mile Radišića na Akcijski fond i Fond za restituciju Republike Srpske.

Akcijski fond Republike Srpske sada je postao najveći akcionar "Medicinske elektronike" sa 29,9 odsto akcija, dok je preostalih 4,99 odsto Radišićevih akcija vraćeno Fondu za restituciju.

Posle Akcijskog fonda najveći akcionari su Zepter i VB fond sa 15, odnosno 10,4 odsto. Penzijski rezervni fond RS ima 10 odsto kapitala.

Radišiću je u vlasništvu ostalo neznatnih 0,5% akcija, koje je kupovao od fizičkih lica, što nije obuhvaćeno presudom Okružnog, a kasnije i Vrhovnog suda RS.

"Medicinska elektronika" je u stečaju i po zakonu zabranjeno je prometovanje akcijama nakon otvaranja stečajnog postupka, međutim u ovom slučaju, dokazano, nezakonito, prometovanje se desilo prije otvaranja stečaja i akcije su samo vraćene prethodnom vlasniku, u ovom slučaju Republici Srpskoj, piše Capital.ba.

izvor: capital.ba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog