Vijesti

MUP RS: Nemamo spiskove za hapšenje niti prisluškujemo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) demantovalo je juče da vodi ciljane političke istrage, da se prave spiskovi za hapšenje pojedinih političara, te da se građani RS prisluškuju.

“MUP RS-a sve svoje aktivnosti sprovodi na bazi pozitivnih zakonskih propisa, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz MUP-a RS.

U saopštenju se navodi da su u poslednje vrijeme učestale “tendenciozne, neargumentovane i neistinite” izjave pojedinih političara i političkih parija da se prave spiskovi za hapšenje i da se građani RS nelegalno prisluškuju.

“S obzirom da se radi o ozbiljnim optužbama, svi oni koji ih iznose bi trebali da kažu konkretne podatke, ko je protivzakonito prisluškivan, koji je sadržaj nezakonito prisluškivanog razgovora, vrijeme prisluškivanja razgovora i eventualno odgovorna osoba ili osoba koja je neposredno odgovorna za nezakonito prisluškivanje, kao i druge argumentovane okolnosti kojima se potkrepljuju navedene tvrdnje”, stoji u saopštenju.

Iz MUP RS su ocijenili da ovakve “neargumentovane, neistinite i tendeciozne” izjave samo idu na ruku onim snagama u BiH koje se zalažu za ukidanje MUP  RS i policije RS.

“U pokušaju da se konkretizuju navedene optužbe, za nelegalno prisluškivanje, navode se uređaji koji se koriste za prisluškivanje sa udaljenosti bezičnim putem. Iako nije u praksi da u javnost iznosimo sa čim MUP RS raspolaže, kada su u pitanju sredstva koja se koriste u sprovođenju posebnih istražnih mjera i radnji, učinićemo izuzetak i saopštiti javnosti da se trenutno ne posjeduju takvi uređaji”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: Fena

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog