Vijesti

BiH međunarodni protektorat najvećeg stepena

BiH je međunarodni protektorat najvećeg stepena, u kojem stranci mogu da rade šta žele i da ni zašta nisu odgovorni, ocijenio je dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović.

Popović je rekao Srni da sadašnja vlast u BiH "i jeste i nije tuđinska". 

"Tuđinska je u tome što postoji toliki broj stranaca koji i dalje pokušavaju da se ponašaju kao gazde iz sebi svojstvenih interesa i razloga", pojasnio je Popović.

Prema njegovim riječima, visoki predstavnik u BiH mjesečno košta građane 50.000 KM i to je dio novca koji građani moraju da plate iz svojih džepova iako ne prime platu ili nemaju čime da plate struju.

Popović je dodao da je slična situacija i u Sudu BiH u kojoj se nalaze strane sudije kojima je davno istekao mandat.

"BiH je međunarodni protektorat najvećeg stepena. U takvoj situaciji bi trebalo da postoji odgovornost onih koji su uveli protektorat. U BiH defakto imate protektorat, a dejure ga nema, zbog čega stranci mogu da rade šta žele i ni zašta nisu odgovorni", kaže Popović. 

On smatra da jedan narod, ako nije sposoban da ima sudsku, izvršnu i zakonodavnu vlast, onda ne može računati da ima državu.

Popović je ukazao da bi i danas u BiH na određen način mogao da se primjenjuje specifičan bunt Petra Kočića protiv tuđinske vlasti.

Popović je istakao da se Kočićevi govori u parlamentu u Sarajevu u doba Austro-Ugarske monarhije citiraju i čitaju skoro u cijelom svijetu. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog