Vijesti

CIK ovjerila liste za kompezacione mandate

SARAJEVO - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH ovjerila je 80 kandidatskih listi za dodjelu kompenzacionih mandata sa ukupno 952 kandidata.

Nakon razmatranja izvještaja o izvršenim provjerama CIK je saopštio da su do isteka roka liste dostavila 74 ovjerena politička subjekta. 

Na današnjoj sjednici donesena je odluka o izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van BiH, prema kojoj se na izvodu nalazi ukupno 42.008 birača. Uslove za upis birača u izvod iz Centralnog biračkog spiska ne ispunjava ukupno 5.096 osoba. 

CIK BiH je odredio i pet biračkih mjesta koja će biti otvorena za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, i to u ambasadama BiH u Beču i Berlinu, te u generalnim konzulatima BiH u Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu. 

CIK BiH ovjerio je prijavu koalicije "Savez za promjene - Laktaši" za učešće na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši. Koaliciju čine Srpska demokratska stranka i Narodni demokratski pokret.


Danas je počeo i proces štampanja i pakovanja glasačkih listića, prvo testnih za obuku članova biračkih odbora, nakon čega slijedi štampanje i pakovanje glasačkih listića, koji će se dostavljati biračima koji glasaju putem pošte, te svih ostalih glasačkih listića za Opšte izbore 2014. godine. 
Posao štampanja i pakovanja glasačkih listića radi kompanija "Atlantik BB" Banjaluka. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog