Banja Luka

Mira Sofilj odlazi iz načelničke fotelje

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Mira Sofilj biće razriješena dužnosti sa ove pozicije u Gradskoj upravi.

Potvrdio je to "Glasu Srpske" gradonačelnik Slobodan Gavranović i dodao da će Sofiljeva biti smijenjena na njen zahtjev.

''Nadam se da će odluku o razrješenju dužnosti Sofiljeve sa mjesta načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje odbornici razmatrati već na idućoj sjednice Skupštine grada'', dodao je Gavranović.

On je naglasio da će idućih dana biti objavljeni i rezultati revizije rada Odjeljenja na čijem čelu je Mira Sofilj.

''U ovom odjeljenju definitivno će biti smanjen broj zaposlenih. Neki radnici će dobiti otkaz, dok će nekoliko njih biti premješteno na druga radna mjesta'', kazao je  Gavranović ne precizirajući o kojem broju zaposlenih je riječ.

On je naglasio da će na ovaj način biti napravljena efikasnija organizaciju rada Odjeljenja za prostorno uređenje.

''Samo jedan službenik će biti zadužen da završava sve poslove vezane za jedan predmet, a ne kao što je do sada bila praksa da predmet "šeta" od jednog do drugog radnika'', kazao je Gavranović.

Prvi čovjek grada je u junu naredio reviziju rada zaposlenih u Odjeljenju za prostorno uređenje jer nije zadovoljan stepenom rješavanja primljenih predmeta.

On je tom prilikom obrazložio da je rad zaposlenih u ovom odjeljenju, na čijem se čelu nalazi Mira Sofilj, koja je kadar DNS-a, odavao utisak nefunkcionalnosti.

U Odjeljenju za prostorno uređenje od 1. januara do 31. maja primljeno je 206 zahtjeva za izdavanje odobrenja za građenje, a izdato je svega 45 odobrenja.

''Zahtjevi se odnose na objekte svih namjena, infrastrukturne, javne, pomoćne, privremene, stambene, poslovne, proizvodne, kolektivne i druge '',  objasnili su u odjeljenju.

Predmeti    

U Odjeljenju za prostorno uređenje u 2013. godini je registrovano 12.035 predmeta, a od tog broja u 2013. godini primljeno je 4.783. Iz 2012. godine u prošlu godinu  preneseno je 3.422, 3.772 od 1. januara 2007. do 31. decembra 2011. godine i 58 iz perioda od 2000. do 2006. godine. U 2013. godini riješeno je 5.718 predmeta od čega su 876 građevinske dozvole.

izvor: Glas Srpske

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog