Vijesti

Stanovnicima Sarajeva omogućena onlajn komunikacija s gradonačelnikom

Pokretanjem nove internet stranice "gradonacelniksarajeva.ba'', građani Sarajeva su u prilici da pored praćenja redovnih aktivnosti gradonačelnika Ive Komšića, koriste i novu uslugu pod nazivom ''gradonačelnik odgovara'', a putem koje će im biti omogućeno da neposredno komuniciraju s gradonačelnikom slanjem svojih upita, prijedloga ili kritika.

Na ovaj način ostvaruje se neposredna komunikacija što će sigurno doprinijeti većem povjerenju između građana i gradonačelnika, kao i poboljšanju životnih uslova za sve stanovnike glavnog grada Bosne i Hercegovine.

- Želja mi je da na ovaj način što više građana ukaže na probleme s kojima se susreće kako bih iskoristio svoje ovlasti i autoritet funkcije, te pomogao u njihovom rješavanju - ističe Komšić.

Pokretanje internet platforme ove vrste dio je projekta Gradske uprave grada Sarajeva kojim se namjerava rad gradonačelnika učiniti javnim i transparentnim, a što ujedno predstavlja i zakonsku obavezu prema građanima koji će na taj način moći biti pravovremeno, istinito i objektivno informisani o svim aktivnostima gradonačelnika.

Osim putem usluge na internet stranici "gradonacelniksarajeva.ba" građani Sarajeva uskoro će moći kontaktirati gradonačelnika i putem mobilnih aplikacija, saopšteno je iz Gradske uprave grada Sarajeva.

 

Izvor: Nezavisne

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog