Vijesti

Akcija Global: Pretresi u Banjaluci i Sarajevu

BANJALUKA - Dosadašnjom istragom u operativnoj akciji "Global" zaplijenjeno je oko 610 grama kokaina u Mađarskoj i oko 3,5 kilograma marihuane u Sloveniji, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske

U saopštenju se navodi da je izvršeno i više pljenidbi kokaina i marihuane od uličnih dilera na području BiH, te novac u iznosu 15.000 evra u Hrvatskoj. 

"U okviru današnjih aktivnosti u BiH lišeno je slobode osam lica, a izvršeni su pretresi više stambenih objekata, preduzeća i ugostiteljskih objekata u vlasništvu osumnjičenih, 13 u Banjaluci i četiri u Sarajevu. Oduzeto je sedam vozila, dva pištolja i veća količina novca", ističe se u saopštenju. 

MUP Republike Srpske uz pomoć MUP-a Kantona Sarajevo i u saradnji sa MUP-om Slovenije sprovodi operativnu akciju kodnog naziva "Global", a pod nadzorom i koordinacijom Tužilaštva BiH, zbog krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnih droga. 

"Sprovođenjem ove operativne akcije došlo se do saznanja da organizovana grupa lica sa područja Slovenije, Crne Gore i BiH organizuje neovlašteni međunarodni promet opojne droge kokain sa područja Holandije i Danske prema zemljama centralne i istočne Evrope", navodi se u saopštenju. 

Iz MUP-a dodaju da istovremeno, koristeći se istim krijumčarskim kanalima, ta organizovana kriminalna grupa vrši neovlašteni međunarodni promet marihuane sa područja Crne Gore, preko BiH i Slovenije prema zemljama zapadne Evrope. 

Istovremeno i u koordinaciji sa MUP-om Republike Srpske akcija "Global" se realizacije paralelno i u Sloveniji. 

Akcija se vodi u saradnju sa Hrvatskom, Slovenijom, Crnom Gorom, Mađarskom, Češkom, Holandijom, Danskom i Švedskom, navode iz MUP-a Republike Srpske. 

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da je u akciji "Global", u kojoj je učestvovalo više desetina policijskih službenika, na području Banjaluke lišeno slobode pet, a na području Sarajeva tri lica. 

Uhapšeni su pod istragom da su kao pripadnici dvije organizovane grupe, u kojima su učestvovali Edin Dugalić /46/ iz Sarajeva i Dragiša Brnić /55/ iz Banjaluke, vršili međunarodno krijumčarenje kokaina i marihuane preko teritorije više zemalja.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog