Vijesti

Iz arhiva Frontala: Vinko kuje konja po mjesecu

Mediji su u stanju da naprave čudo. Ali kod nas su sve češće ta čuda u vidu programskog Frankenštajna. Uvažavajući slobode govora, izražaja, umjetnosti i medija juče sam se zapitao da li iko razmišlja o odgovornosti medija, jer ih većina korisiti resurse svih nas - frekvenciju i (ponekad) budžetska sredstva.

O Vikom fenomenu se već film snimio, ali ono što sam juče gledao prevazilazi sve granice dobrog ukusa. Estrada jeste uvijek koketirala sa politikom. (O tome sam pisao u tekstu „Tompson u Republici Srpskoj“ koji ću dostaviti arhivi Frontala). 

Mediji jesu stvarali i muzičke pravce. Sve poštujem. Pa čak i entuzijazam akademika Vinka Perića, ali pod hitno molim nekoga da u cilju higijene duha ovog društva pokuša ukazati na štetnost najnovijeg talasa začetog u RS pod nazivom „izvorinke“ kojeg uspostavlja predsjednik kompanije Vikom. Izvorinka je, koliko sam mogao zaključiti, sevdalinka u kojoj određene termine akademik Perić lično, po svom nahođenju i inspiraciji, izmjeni.

Tako su već „nastale“ pjesme „Prođoh Srpkom kroz gradove“ i „Vinko kuje konja po mjesecu“.


Ako ne zbog plasiranih budžetskih sredstava (80,000 KM) i nacionalne frekvencije, onda bi neko od nadležnih ministarstava moglo reagovati zbog (zlo)upotrebe naziva entiteta u pjesmi produkcije Vikom kompanije.

Očekivati od drugih medija, što bi bilo logičnoi u ovom slučaju, da kritikuju negativne pojave u društvu je vjerotvatno previše, jer se oni međusobno kolegijalno ne napadaju.

autor: Petar Popara Crni

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog