BiH

Novi investitor oživio sarajevski hotel "Holiday"

Simbol Sarajeva i 14. zimskih olimpijskih igara, nekad "Holiday Inn", a danas hotel "Holiday", ponovo je otvorio svoja vrata turistima i gostima grada, javlja TV "Sarajevo".

Pet neisplaćenih plata radnicima, dvije godine bez doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje, sarajevski hotel "Holiday Inn" doveli su pred stečaj, a oko osamdeset zaposlenih na rub siromaštva. Sve je ličilo na to da će još jedan simbol Sarajeva polako nestajati. Da do toga ne dođe, odlučili su pobrinuti domaći investitor, čiji je plan da hotel vrati na vrh turističke mape Sarajeva i BiH.

Alen Čengić, generalni direktor "Holiday Resort Sarajevo" rekao je za TVSA da su preuzeli na sebe tu obavezu, da se ovaj hotel brzo i ponovo vrati u sami vrh. Ne žele ga otvoriti samo za turiste, već i za građane Sarajeva i druge goste. Ova zgrada je simbol Sarajeva i olimpijade i neće dozvoliti da nestane.

Hotel nosi novo ime, olimpijski hotel "Holiday" Sarajevo. Osim imena drugih promjena nema. Istorija, značaj lokacija i brend, ponovo su dio turističke ponude glavnog grada BiH.

Midhat Kulo, predsjednik Turističke zajednice KS naveo je da je ovo je velika i lijepa turistička vijest. Dobro je što se hotel ponovo otvorio i što će biti dio turističke ponude. Lokacija, tradicija i cijena na njihovoj su strani i ne sumnjam da će vrlo brzo biti u vrhu hotelijerskog posla u BiH.

Emir Hrenovica, ministar privrede KS napomenuo je da je dobro da se domaća firma, naš čovjek odlučio na ovakav korak. Drago mi je i zbog radnika, koji će konačno dobiti priliku da rade, zarađuju i kako su navikli opet žive od svog rada.

Nakon višemjesečnog štrajka, hotel ponovo očekuje nove goste. Svi radnici, njih 70, koji su iskazali želju, nastavili su raditi u hotelu, dok je 15 zaposlenika zbrinuto na birou ili ostvarilo pravo za penziju, rečeno je za TV "Sarajevo" iz uprave hotela.

izvor: ekapija

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog