Vijesti

“Jaguar“ ga ubio, “jugo“ pregazio

Na izlazu iz Kaća prema Novom Sadu pod točkovima poginuo biciklista. Prvi auto vozio Miroslav Jovanović, drugi Đorđe Stanković. Stradalog niko ne poznaje

Sredovječni biciklista, star između 40 i 50 godina, poginuo je u nesvakidašnjoj nesreći, kada su ga u srijedu uveče, na izlazu iz Kaća, u razmaku od svega dvije-tri sekunde, udarila dva automobila!? Najprije je to učinio „jaguar“ koji je vozio Miroslav Jovanović (28) i koji je u Kać ulazio iz pravca Novog Sada, da bi, od siline udara, biciklista, čiji identitet nije utvrđen, odletio na drugu stranu kolovoza, pravo pod točkove „juga“ kojim je, iz suprotnog smijera, išao Đorđe Stanković (24).

Biciklista je izdahnuo na mjestu udesa, a, ako je suditi po šturom saopštenju PU Novi Sad, to se, ipak, dogodilo već od prvog udarca. U tom saopštenju se, naime, navodi samo da će protiv vozača „jaguara“, inače mještanina obližnje Budisave, biti podnijeta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Stanković, inače Kaćanin, se u saopštenju ne pominje.

To, svakako, jeste utjeha njemu i njegovoj porodici, ali dramu kroz koju prolaze i čije naknadne posljedice još ne znaju, oni sigurno nikada neće zaboraviti. Đorđeva supruga Radojka (19), koja je bila sa njim u kolima je, naime, u početnoj fazi druge trudnoće (već imaju ćerkicu od 11 meseci), a u četvrtak ujutru je, od ogromnog stresa, dobila odliv krvi i prevezena je u novosadsku bolnicu.

Još ne znamo šta će da bude, čekamo šta će reći ljekari - kaže tužno mlada žena.

Okolnosti pod kojima su se Đorđe, Radojka i njen rođeni ujak Nebojša Kalajdžija u trenutku nesreće našli na kobnom mestu, zaista sežu u sferu nevjerovatne igre slučaja.

Najprije su Radojka i Đorđe otišli po Nebojšu na put prema Novom Sadu, u firmu gdje on radi kao vozač i taman kada su stali pred kućom, zazvonio je njegov mobilni. Iz preduzeća su ga zvali da se vrati po neke papire.

Đorđe je okrenuo „jugo“ i svi su krenuli nazad. To je bilo kobno jer se nesreća desila pri tom povratku - priča, potresena, u domu Stankovića, u Kaću, Radojkina baka Nevena Kalajdžija (65).

Nezacjeljena rana

Sve što se dogodilo suprugu njene unuke Radojke, u Neveni Kalajdžiji je oživelo i jednu staru, nikad preboljenu ranu. - Prije 19 godina mi je nastradao sin Ilija, tada 16-godišnjak. Slučajno ga je, u kobnoj dječjoj igri, iz pištolja ubio najbolji drug - kaže, kroz suze, Nevena.

Neće više za volan

Kada je u četvrtak ujutro Radojki pozlilo, komšije su Đorđu ponudile svoj automobil da je preveze u novosadsku bolnicu. On to, međutim, nije mogao da učini. - Ovo što se desilo ga je slomilo i rekao je da više nikada neće uzeti volan u ruke - kaže Nevena Kalajdžija. - Na sreću, Hitna pomoć je brzo stigla i Radojku prevezla u Novi Sad. Daće bog da sa njom sve bude u redu.

Na licu mjesta je, neposredno poslije nesreće, bila i Radojkina rođena sestra N. Š. (15).

Bicikl je, veli, ležao na bijeloj liniji koja razdvaja dvije kolovozne trake, prednji dio „jaguara“ bio je razbijen, a tijelo muškarca ležalo je pod točkovima „juga“.

Odjednom smo vidjeli tijelo koje leti na njihovu stranu puta i Đorđe nije imao vremena ni da koči, ni da skrene udesno da ga izbjegne - govori tinejdžerka.

I da jeste, oni bi se obrušili u duboki jarak pored puta i vjerovatno i sami nastradali. Čovjeka koji je poginuo ovdje niko ne zna, a neki ljudi pričaju da se kod njih raspitivao kako da stigne do Novog Sada.

Prema nezvaničnim informacijama, testiranje kojem su obojica bili podvrgnuti, pokazalo je da ni Jovanović ni Stanković u krvi nisu imali alkohola.

Izvor: Večernje novosti
 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog