Vijesti

Novakova fondacija obnavlja vrtiće u Sanskom Mostu

Najbolji srpski i svjetski teniser Novak Đoković posredstvom svoje fondacije donirao je po 100.000 KM (50.000 evra) vrtićima u Šamcu u Republici Srpskoj i u Sanskom Mostu u Federaciji BiH, koji su pretrpjeli ogromnu materijalnu štetu u majskim poplavama.

Ovim gestom, još jednom je dokazao da je ne samo veliki sportista, nego i veliki čovjek. Za njega ne postoje granice.

Nesreća ne bira ni ljude ni mjesta, pa je tako u maju ove godine u nezapamćenim poplavama nastradao i vrtić „Krajiška radost“ u federalnoj opštini Sanski Most, koji pohađa stotinak mališana. Za svega nekoliko sati, podivljala rijeka Sana poplavila je dio Sanskog Mosta i između ostalih objekata uništila vrtić, smješten u prizemlju stambene zgrade u centru ove federalne oštine. Djeca su izgubila sve igračke, krevete, stvari, a vaspitači ostali bez radnih mjesta. Svjetlo na kraju tunela upalilo je veliko srce srpskog tenisera uz angažman njegove fondacije. Počela je obnova oba vrtića.

- Mi smo u potrazi za rješenjem aplicirali Unicefu projektom za obnovu vrtića - kaže direktorka Dečijeg vrtića „Krajiška radost“ Sanski Most, Behrija Grozdanić. - Naš projekat je prošao, tačnije odabrana su dva vrtića, jedan u srpskom entitetu, a drugi u Federaciji BiH. Unicef je tražio donatore, a mi smo zatim čuli da je donacija stigla od Fondacije Novaka Đokovića.

Ona ističe da je ovakav potez Đokovića nije iznenadio, jer se radi o izuzetnom čovjeku i velikom humanisti.

- On se istinski zalaže za pomoć ljudima, bez obzira na vjeru i naciju, zalaže se za svu djecu svijeta - kaže Grozdanićeva. - Želim mu uspjeh u svemu, pratim njegove mečeve i imam visoko mišljenje o njemu. Dabogda uvijek pobjeđivao!

Ako neko misli da djeca u Federaciji BiH ne znaju ko je Novak Đoković, grdno griješi. Svi znaju i navijaju za njega. Mališani iz poplavljene „Krajiške radosti“ trenutno su smješteni u centralnom vrtiću.

- Ja sam išla u taj poplavljeni vrtić, tamo smo se igrali. Sada su nas preselili - kaže djevojčica Lamija Alihodžić. - A ovaj čiko što igra tenis, popraviće naš vrtić. Gledamo ga na televiziji.

Oglasio se i načelnik opštine Sanski Most, Mustafa Avdagić.

- Ovo je gest velikog čovjeka - kaže Avdagić. - On je veliki sportista, a ovim je pokazao i da je veliki čovjek. U ime opštine Sanski Most i njenih građana zahvaljujem se gospodinu Đokoviću.

izvor: Novosti

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog