Vijesti

Danas se navršavaju 23 godine od smrti Tome Zdravkovića

Danas se navršavaju 23 godine od smrti legendarnog pjevača Tome Zdravkovića, a njegov brat Novica otkriva da mu je to najbolniji dan u godini.

Naime, danas će se na Centralnom groblju u Beogradu okupiti veliki broj poštovalaca Tomine muzike, a u toku dana organizovano je i otkrivanje spomen-ploče na kući u kojoj je svojevremeno živio pokojni pjevač. Novica se neće pojaviti ni na jednom od ovih događaja.

- Lijepo je što se obeležava dan Tomine smrti, što nije zaboravljen. Ali sebe ne vidim kao dio toga. Jednostavno, ne podnosim svu tu gungulu i izbjegavam koliko god mogu. Nije mi do slikanja, javnog paradiranja i sličnih stvari. Ne volim to, a svoju tugu sam nosim. Na Tomin grob uvijek idem sam, ili sa sinom, pa tako će biti i ove godine - rekao je pjevač, i dodao da će se možda pojaviti na promociji knjige koja je organizovana za večeras.

- Znam za tu knjigu, i ja sam tu govorio o nekim svojim sjećanjima. Mnogo ljudi je tu govorilo o Tomi. Ali ne, ne želim da je čitam. Kada je neko legenda, poput Tome, riječi su suvišne. Sem toga, poslije toliko vremena, i onaj ko ga je poznavao i sa njim drugovao, i onaj ko ga nikada nije sreo priča kako njemu odgovara. Ne osuđujem i razumijem. Legende su izložene svemu i svačemu - da se o njima priča, izmišlja, da se mistifikuje. Druga je stvar da li meni to smeta ili ne - iskren je Zdravković.


         Izvor: alo.rs

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog