Vijesti

EU: Obuka državnih službenika o naprednoj internet komunikaciji

Obuka o naprednoj internet komunikaciji za državne službenike biće održana 7. oktobra u Sarajevu i 8. oktobra u Banjaluci, najavljeno je iz Delegacije EU.

Učesnici radionice su državni službenici Savjeta ministara BiH, te vlade Republike Srpske, Federacije BiH i distrikta Brčko. 

Cilj obuke je da se učesnici upoznaju o trendovima u domenu internet komunikacije za jačanje odgovornog i efikasnog funkcionisanja institucija vlasti i uspostavljanja dijaloga sa ciljnim grupama i građanima. 

Radionica će omogućiti državnim službenicima da se upoznaju o kriterijumima koje institucije javne ustanove na internetu treba da ispunjava sa fokusom na sadržaj sajta, njegovu funkcionalnost i interaktivnosti. 

Tokom obuke biće riječi i o standardima EU koje veb sajt treba da ispunjava kada je riječ o e-upravi. 

U Sarajevu će obuka biti održana u Hotelu "Holivud" na Ilidži, a u Banjaluci u Hotelu "Bosna". 

Naziv ovog treniga je "Javna uprava 2.0.: Napredna Veb komunikacija", koji će biti održan u sklopu realizacije projekta "Jačanje kapaciteta vladinih institucija za učešće u političkom dijalogu sa civilnim društvom" /CBGI/ koji podržava Evropska komisija. 

Već su bila četiri modula radionica, a u oktobru je planirano da budu održana preostala dva - o naprednoj internet komunikaciji i "Umrežena javna uprava: Upravljanje komunikacijama na društvenim mrežama". 

Ciklus radionica biće okončan 20. oktobra jednodnevnom regionalnom konferencijom "Nova komunikacijska paradigma između vladinih institucija i civilnog društva" na kojoj će biti dodijeljeni sertifikati za sve učesnike radionica. 

Iz Delegacije EU podsjećaju da je pojava interneta i novih tehnologija komunikacija nametnula nove komunikacijske praske svim društvenim akterima, pa tako i institucijama javne uprave. 

Projekat CBGI finansira EU od 969.200 evra iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć /IPA/ 2011. Projekat provodi Kronauer Konsalting Sarajevo, u konzorciju s firmom "Eptisa" iz Španije. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog