Vijesti

Ršumović: Bijela kuga pošast savremenog doba

U Brčkom je večeras, povodom 5. oktobra – Svjetskog dana učitelja, održana svečana akademija koju su priredili nastavnici i učenici brčanskih srednjih škola, a u čijem programu je učestvovao i pjesnik Ljubivoje Ršumović.

Ršumović je upozorio na pošast ovog vremena – bijelu kugu, koja je uzela maha i u njegovom zavičaju, pa danas, kako je naveo, jedna škola na Zlatiboru ima samo jednog đaka, a nema ih sa više od 13. 

"Djeca se obrazuju, ugledajući se na svoje učitelje i učiteljice, imitirajući roditelje i komšije. Dijete je roditelj čoveka! Utoliko je odgovornost učitelja i roditelja za njihovo odrastanje veća", istakao je Ršumović. 

Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi distrikta Momčilo Poljić istakao je da je obaveza nastavnika i učitelja da podižu nivo učenja. 

"Greške iz prošlosti ne smijemo da ponovimo. Znanje je najvažniji resurs koji jedno društvo ima", rekao je Poljić. 

On je napomenuo da je Vlada distrikta Brčko ove godine u obrazovanje investirala pet miliona KM, te obećao da takav odnos prema ovoj djelatnosti neće izostati ni ubuduće. 

Svečanosti u Domu kulture prisustvovali su brojni prosvjetni radnici i zvanice iz kulturnog, političkog i sveukupnog života distrikta. Po završetku akademije, učesnici su nastavili druženje u brčanskom hotelu "Jelena".

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog