Vijesti

Nove prijetnje smrću Siniši Vukeliću!

Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka, opet je dobio prijetnje smrću! On je danas napisao da ga napao Oleg Prstojević, sin Dubravka Prstojevića zbog informacija koje je objavio o njegovom ocu.

U saopštenju medijima on navodi: „Na benzinsku pumpu Nestro-Petrol u Banjaluci u UIici krajiških Brigada, 07. oktobra u 08.45 časova svratio sam da kupim cigarete. U objektu, ispred kase stajalo je troje ljudi. Stao sam u red. Muškarac, kratko ošišan, tridesetih godina, treći u redu, okrenuo se prema meni i posle desetak sekundi prišao: “Gdje si ti smradu jedan? Tebe tražim mjesecima po Banjaluci da te ubijem.“ Pogledao sam ga i rekao da je vjerovatno pogriješio, jer ga ne poznajem. Unio u lice i agresivno galameći poručio: „Ja tebe znam vrlo dobro. Još jednom ako uzmeš u usta ime mog oca Dubravka Prstojevića objesiću te ispred Boske. Jesi razumio, zgaziću te“. Napravio je pokret kao da će me udariti, u zadnjem trenutku se predomislio i samo me zakačio prstom po nosu, sa strane, te izašao napolje galameći."

On dodaje da je slučaj prijavio CJB Banjaluka, koji su, kako kaže, vrlo brzo i korektno odradili svoj dio posla te uzeli video-snimak na kojem se jasno vidi ovaj slučaj, kao i izjavu od radnika pumpe.

 "Ne poznajem osobu koja mi je prijetila, ali s obzirom na riječi koje je izgovorio shvatio sam da je riječ o jednom od sinova Dubravka Prstojevića Mrve, bivšeg šefa Grupe za kontrolu velikih poreskih obveznika u UIO BiH. Kasnije sam saznao da mi je prijetio njegov najstariji sin Oleg Prstojević.

O Prstojeviću sam relativno, odavno, (11.06.2014) objavio tekst da je smijenjen sa ove funkcije, zajedno sa još pet inspektora.

Nekoliko činjenica zabrinjava u ovom poslednjem napadu:

-          Drskost. Nije se desio telefonom, već lično.

-          Bezobzirnost. Nisu ga spriječili ni nekoliko svjedoka, niti video-nadzor

-          Plan. Tekst je objavljen prije nekoliko mjeseci, a ne časova ili dana, tako da je očito dugo pripreman, a ne izrečen u afektu.

Prošle su tačno dvije godine od moje poslednje prijave prijetnje ubistvom od Mile Radišića 09.10.2012. godine. Od tada do danas niko me nije kontaktirao, osim nezvaničnih informacija koje sam dobio od kolega da je tužilaštvo podignulo, a sud prihvatio optužnicu", navodi on.

Redakcija Frontala najstrože osuđuje ove prijetnje i izražava podršku Siniši Vukeliću. 

Autor: Frontal

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog