Region

Premijer Albanije najavio dolazak u Srbiju, Vučić: Odluka o posjeti tokom vikenda

TIRANA - Premijer Albanije Edi Rama doći će u planiranu posjetu Srbiji 22. oktobra, rekao je njegov zamjenik Niko Peleši, dok je srpski premijer Aleksandar Vučić rekao da će o toj posjeti odlučiti tokom vikenda.


"Da li će do nje uopšte doći, o tome ću tokom vikenda da donesem odluku", rekao Vučić za RTS.

On je naveo da se o incidentu koji se dogodio na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija i dronu sa albanskom zastavom sada zna više.

"Znamo i kada su lica ušla u zemlju, koja lica, ko se sa kim dogovarao i plašim se da mnogi u zemlji iz koje stižu veoma čudne optužbe na račun Srbije neće biti mnogo srećni kada budu videli rezultate istrage", rekao je Vučić.

On je naveo da će "i domaću javnost i sve međunarodne faktore veoma brzo suočiti sa nepobitnim činjenicama kako i na koji način je to zavjerenički veoma ozbiljno, dugo pripremano i napravljeno kako bi se Srbija ponizila".

"Rama je potvrdio da je odlučio da putuje u Beograd", u prvu posjetu jednog albanskog premijera Srbiji u 68 godina, rekao je Peleši AFP-u.

Uoči Ramine posjete došlo je do incidenta tokom fudbalske utakmice Srbija-Albanija, koji je podigao tenzije između dvije zemlje.

Edi Rama: "Velika Albanija" noćna mora Srbije

Premijer Albanije Edi Rama napisao je na Tviteru da "Velika Albanija" nije albanski projekat, već noćna mora Srbije.

"Normalna Srbija mogla bi da bude moguća samo ako stvarna Srbija shvati da je 'Velika Albanija' njena noćna mora, a ne naš projekat", napisao je Edi Rama na Tviteru, prenosi Tanjug.

izvor: Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog