BiH

BiH ostala bez gotovo 100 miliona KM

BANJALUKA- Zbog nemara i neodgovornosti Agencije za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi BiH /BHANSA/, kao i Ministarstva komunikacija i transporta i Savjeta ministara BiH, u posljednje tri godine BiH je ostala bez gotovo 100 miliona KM.

Prema posljednjem izvještaju revizije učinka BHANSA, zbog neefikasnosti u procesu preuzimanja kontrole vazdušnog saobraćaja, koji za sada obavljaju Srbija, Hrvatska i Crna Gora, BiH je ostala bez više od 70 miliona KM prihoda od rutnih naknada. 

U izvještaju se navodi da su uvećani i izdaci iz entitetskih budžeta za 24 miliona KM koji su mogli da budu finansirani prihodima od preleta, a nepotrebno je plaćano školovanje kontrolora leta koje je iznosilo više od tri miliona KM, piše današnji "Pres Republike Srpske". 

Nalazi revizije pokazuju da su prisutna značajna kašnjenja u preuzimanju kontrole vazdušnog saobraćaja od institucija BiH. 

U BHANSA tvrde da bi sa samostalnim pružanjem usluga trebali početi 13. novembra i ističu da bi se, nakon ovog datuma, mogli otvoriti neki novi problemi.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog