Vijesti

39 godina banjalučkog Univerziteta

Univerzitet u Banjaluci ove godine obilježava 39 godina rada, a tim povodom tokom novembra i decembra biće organizovano niz manifestacija, svečanih promocija i međunarodnih skupova, najavljeno iz ove visokoškolske ustanove.

Obilježavanje počinje danas služenjem pomena i polaganjem vijenaca na Spomen-ploču posvećenu poginulim studentima i radnicima Univerziteta u Banjaluci.

Svečana akademija biće održana sutra u Narodnom pozorištu Republike Srpske, u prisustvu uglednih zvanica iz javnog i političkog života Republike Srpske, kao i brojnih drugih gostiju sa univerziteta u Republici Srpskoj, BiH i zemalja regiona sa kojima banjalučki Univerzitet ima saradnju.

Tokom svečane akademije, između ostalog, biće uručen počasni doktorat proslavljenom režiseru Emiru Kusturici, kao i priznanja najboljim diplomiranim studentima Univerziteta.

U ovom mjesecu biće održan i simpozijum “INDEL” na Elektrotehničkom fakultetu, informativni dan o Erasmus plus programu, svečana akademija povodom Dana Medicinskog fakulteta, te izložba “Istorija rudarstva u Prijedoru i okolini” na Rudarskom fakultetu.

Planirana je i svečana akademija povodom Dana Filozofskog fakulteta, naučni skup “Kritičko mišljenje-faktor razvoja nauke i društva” u organizaciji Filozofskog fakulteta, te Sedmi naučno-stručni skup “Studenti u susret nauci”.

Do kraja mjeseca planirana je i svečana akademija povodom Dana Elektrotehničkog fakulteta, kao i međunarodni simpozijum studenata filozofije “Mit, tradicija, identitet: budućnost slobode”.

U decembru će biti održan simpozijum “Demografska politika u Republici Srpskoj – stvarnost i potrebe” i to u organizaciji Univerziteta u Banjaluci, Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te dodjela diploma magistara nauka i diploma prvog i drugog ciklusa studija studentima Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

Najavljena je i svečana akademija povodom 18 godina rada Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta, tradicionalna manifesticija “Skok preko kože” u organizaciji Rudarskog fakulteta, svečana akademija povodom Dana Šumarskog fakulteta, izložba crteža studenata Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i promocija doktora nauka.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog