Region

Vučić: Šešelju želim dobro zdravlje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju, koji je pušten na privremenu slobodu iz Haškog tribunala, želi dobro zdravlje i brz oporavak.

Odgovarajući na pitanja novinara, poslije otvaranja graničnog prelaza Nakovo-Lunga kod Kikinde, premijer Vučić je rekao da Šešelju želi dobro zdravlje, prenosi Tanjug. "I to je sve, nema ni 'i' ni 'ali'", rekao je Vučić.

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je boravak poslanika te stranke u istočnoj Ukrajini tokom izbora unutarstranačko pitanje.

Poslanici SNS Vladimir Đukanović i Branislav Blažić boravili su u Donjecku za vreme izbora koje Kijev ne priznaje. Stav Vlade Srbije je da priznaje teritorijalni integritet Ukrajine.

Tražiću smanjenje plata direktora

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da će tražiti da se višestruko smanje primanja zaposlenih u državnim organima koja prelaze nekoliko stotina hiljada dinara, a da će iz toga biti izuzeti samo eksperti.

Vučić je rekao za Blic da je bio iznenađen i bijesan kada je video da plate u javnom sektoru dostižu iznose od 4.500 evra i to često na radnim mjestima za koja je malo ko čuo i čiji je značaj za funkcionisanje države nejasan.

Na ponovljena pitanja novinara u vezi sa Šešeljem i da li je razgovarao sa Haškim tribunalom o uslovima njegovog puštanja, Vučić je kratko odgovorio "ne".

"Mi mu želimo dobrodošlicu, brz oporavak i dobro zdravlje", rekao je Vučić.

Premijer Vučić je poručio da je njegov posao da vodi zemlju i da će to raditi sve dok za to ima podršku naroda.

"Nikada sebi neću da dozvolim zbog toga što mislim da radim najbolje za svoju zemlju, što radim pošteno i smijem svakoga u lice da pogledam, i pošto je to tako, ne želim da držim vlast mimo narodne volje", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

"Ja da budem Bojan Pajtić i da sa šest ili 16 odsto držim vlast, ne pada mi na pamet", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će ući u političku polemiku sa Šešeljem.

Vučić je dodao da će se onoga trenutka kad narod bude mislio da mu je bolje sa Pajtićem, Šešeljem, ili bilo kojim drugim političarem, tog trenutka skloniti sa vlasti.

Kako je dodao, on je na mjestu premijera narodnom voljom. "Nemojte da brinete. Ja da držim vlast po svaku cijenu, ne pada mi na pamet", poručio je Vučić.

Naveo je da je uvjeren i da kada ode sa vlasti, kada izgube neke izbore, da će u istoriji jasno i nedvosmisleno, kao što se u Njemačkoj sudi o radu bivšeg kancelara Gerharda Šredera, tako suditi i onome što je on uradio za Srbiju.

"A Srbija će za dvije, tri godine biti mnogo bolje mesto za život, sigurnije mjesto za život, biće mnogo uvaženija zemlja, a nikada nije bila uvaženija nego što je to danas", rekao je premijer.

izvor: RTS

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog