Vijesti

Zdenku Andabaku ukinut pritvor

Sud BiH ukinuo je pritvor Zdenku Andabaku, optuženom za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen 1993. godine u Livnu, i odredio mu mjere zabrane napuštanja mjesta boravišta.

Iz Suda BiH saopšteno je da se Andabaku zabranjuje putovanje uz privremeno oduzimanje putnih isprava, kao i izdavanje novih putnih isprava, te korištenje lične karte za prelazak granice BiH, kao i sastajanje i kontaktiranje sa saizvršiocima i svjedocima u predmetu. 

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti biće vršena svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu biti određen pritvor. 

Tužilaštvo BiH sumnjiči Andabaka da je, kao pripadnik HVO-a u julu 1993. godine učestvovao u ubistvu dva lica bošnjačke nacionalnosti, kao i u nečovječnom postupanju prema jednom licu. 

Andabak je uhapšen 15. oktobra u Livnu, od kada se nalazi u pritvoru. S njim je uhapšen i Zoran Vrdoljak, koji je pušten uz mjere zabrane.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog