Region

Linta: Hrvatska pokušava nametnutni odgovornost Srbiji

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica Miodrag Linta ocijenio je da najavljeno usvajanje deklaracije o Šešelju u hrvatskom Saboru predstavlja pokušaj da se srpskom državnom rukovodstvu nametne odgovornost za Šešeljeve izjave i da se skrene pažnja sa masovnog kršenja prava preostalih Srba u Hrvatskoj koje je etnički motivisano.

Linta je pozvao poslaničke grupe u hrvatskom Saboru da, umjesto najavljene deklaracije o Šešelju, donesu deklaraciju kojom će osuditi antisrpsku manifestaciju koja se svakog 4. avgusta održava u mjestu Čavoglave, pored Knina, povodom obilježavanja zločinačke akcije "Oluja", saopšteno je iz Koalicije.

On je podsjetio da je i ove godine, jedanaesti put zaredom masa od 100.000 ljudi, sa zastavama Nezavisne Države Hrvatske, u horu sa pjevačem Markom Perkovićem Tompsonom pjevala pjesme poput "Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati" i da su na njegov tradicionalni ustaški pozdrav "Za dom" gromoglasno otpozdravljali uzvikom "Spremni".

Linta smatra da bi bilo primjerenije da Sabor, koji se intenzivno bavi Šešeljem, osudi istup haškog osuđenika Darija Kordića koji je na ovogodišnjoj proslavi "Oluje" rekao da je "veličanstven skup u Čavoglavi putokaz kojim bi trebalo da ide Hrvatska".

"Dario Kordić je ljetos pušten iz zatvora nakon izdržane dvije trećine kazne od ukupno 25 godina zatvora na koliko ga je zbog ratnih zločina nad bošnjačkim civilima osudio Haški sud", podsjetio je Linta.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog