Vijesti

Stevančić: Željka Cvijanović prihvatila kao realne zahtjeve PUP-a

BANJALUKA - Predsjednik Partije ujedinjenih penzionera /PUP/ Ilija Stevančević rekao je da je mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Željka Cvijanović prihvatila kao realne zahtjeve PUP-a, koji će biti rješavani u narednom periodu.

Stevančević je, nakon sastanka sa mandatarom, podsjetio da se zahjevi PUP-a odnose na redovnu isplatu penzija po rješenju i usklađivanje sa platama. 

"Zahtijevamo vanredno povećanje penzija, pri čemu bi najniže bile povećane za 10 odsto, penzije od 170 KM do 500 KM za pet odsto, penzije od 500 do 1.000 KM za tri procenta, dok bi penzije veće od 1.000 KM bile redovno usklađivane u skladu sa zakonom", rekao je Stevančević novinarima u Banjaluci. 

On je naveo da PUP zahtijeva da im kod raspodjele funkcija u Srpskoj bude obezbijeđeno mjesto direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, te mjesto savjetnika u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Srpske, dva šumska gazdinstva ili dvije uprave u Javnom preduzeću "Šume Republike Srpske", te učešće u upravnim i nadzornim odborima državnih preduzeća i institucija sistema. 

Iz Biroa Vlade Republike Srpske najavljeno je saopštenje povodom ovog sastanka. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog