Banja Luka

Projekcija filma "Bicikli pričaju" u Domu omladine

Centar za životnu sredinu u saradnji sa prijateljima biciklistima organizuje banjalučku premijeru dokumentarnog filma pod nazivom “Bicikli pričaju priče” (Bikes Tell Stories), autora Milana Lisice.

Ovaj pasionirani biciklista, novinar i režiser dokumentarnih filmova je uspio da zabilježi nevjerovatna dostignuća inspirišućih biciklista i cikloputnika. Biciklo je vozio od Portugala, preko Španije, Francuske, Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, do Srbije i snimao različite biciklističke priče. Pretočio ih je u dokumentarni film čija tema nije samo biciklizam i biciklisti, već i ono što je svojstveno svakom čovjeku željnom života.

"Junaci ovog filma, iako međusobno potpuno različiti, povezani su biciklizmom kao stilom života koji predstavlja zajedničku nit koja je pokrenula i dodirnula one tačke života koje nisu ni sanjali da mogu da dosegnu. Junaci govore i o tome da je trenutak za hrabrost kada si uplašen, da se prepreke tako lome, da je gubitak stvaran ukoliko ga učinimo takvim, da su snovi u našim rukama. Promena je glavni motiv koji se provlači kroz svih šest priča koje oslikavaju biciklizam kao medijum samospoznaje, terapiju za telo i duh, nešto što inspiriše i motiviše. Ovo je priča o avanturi, o dva točka i životu, o svima nama", kaže autor filma

Ulaz je slobodan uz mogućnost davanja dobrovoljnog priloga, da bi se pokrili troškovi organizovanja prikazivanja filma.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog