Region

Vučić i Li otvorili Pupinov most (Foto)

BEOGRAD, Premijer Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kine Li Kećijang i gradonačelnik Beograda Siniša Mali svečano su danas otvorili Pupinov most preko Dunava. Vučić, Li Kećijang i Mali su u prisustvu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, te velikog broja građana i zvaničnika svečano otkrili ploču sa nazivom mosta.

Vučić, Li Kećijang i Mali su u prisustvu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, te velikog broja građana i zvaničnika svečano otkrili ploču sa nazivom mosta.

Građani koji su se okupili da prisustvuju ovom istorijskom trenutku nose zastavice Kine i Srbije, a na samom ulazu na most su dva krana sa velikim zastavama dvije države.

Prisutni su poslanici Skupštine Srbije na čelu sa predsjednikom parlamenta Majom Gojković, predstavnici političkog i javnog života, kao i članovi vlade, a brojni su i gosti iz Kine.

Svih šest traka na mostu dugom skoro kilometar i po koji spaja Zemun i Borču, zajedno sa pješačko-biciklističkim stazama sa obje strane mosta, spremne su za puštanje u saobraćaj.

Pupinov most prvi je kineski most izgrađen u Evropi.

izvor: Srna/Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog