Banja Luka

Novoizgrađeno groblje u Vrbanji predato na upravljanje

BANJALUKA - Grad Banjaluka predao je Javnom komunalnom akcionarskom društvu "Gradsko groblje" na upravljanje novoizgrađeno Centralno gradsko groblje u Vrbanji.

Ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza između grada Banjaluka i "Gradskog groblja" kojim je groblje predato na upravljanje danas su potpisali zamjenik gradonačelnika Jasna Brkić i direktor "Gradskog groblja" Nedeljko Milaković. 

Brkićeva je istakla da je riječ o jednom od najznačajnijih komunalnih projekata na području grada, čija je realizacija započela 2008. godine. 

"Cijeli projekat je planiran u tri faze, a sada je okončana prva faza izgradnje. Do sada je investirano 17,1 milion KM kreditnih sredstava", rekla je Brkićeva nakon potpisivanja ugovora. 

Ona je istakla da je ugovorom regulisano da je groblje u Vrbanji posebna poslovna i organizaciona jedinica. 

"Groblje posjeduje sve prateće sadržaje i ovdje će biti sahranjivani pripadnici svih konfesija. Cijene usluga će biti pod kontrolom Skupštine grada Banjaluka", naglasila je Brkićeva. 

Ona je dodala da će ukupni kapacitet groblja, kada se projekat u potpunosti završi, biti oko 24.800 grobnih mjesta, što će biti dovoljno za narednih 35 godina, dok je sadašnji kapacitet, po okončanju prve faze, oko 4.200 mjesta. 

Direktor JKAD "Gradsko groblje" Nedeljko Milaković rekao je da je groblje već sada spremno i da mogu početi sahrane. 

On je naglasio da su cijene grobnica niže za 20 odsto nego ranije, te da postoji i mogućnost plaćanja na rate. 

"U prethodna dva mjeseca izgradili smo oko 300 uređenih grobnih mjesta. Salon pogrebne opreme je spreman, tu je i cvjećara, a u toku je i priprema bifea, dok je u drugoj fazi planirano uređenje restorana za pripremu hrane nakon sahrane", naveo je Milaković. 

Skupština grada Banjaluka 13. novembra dala je saglasnost za zaključivanje Ugovora o regulisanju međusobnih prava i obaveza između Grada i "Gradskog groblja". 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog