Vijesti

Cvijanović: Do slobode medija se ne može doći ako se vrše krivična djela

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da se veoma zalaže za slobodu medija, ali da svi u društvu moraju imati isti tretman pred zakonom.

Ona je istakla da svi u društvu moraju imati isti tretman pred zakonom.

"Novinari imaju pravo da štite svoj izvor, ali i Krivični zakon propisuje šta je to neovlašteno snimanje i emitovanje određenog materijala. U mom je interesu da se otkrije istina o navodnoj kupovini poslanika da bi građani mogli da žive u miru", kaže Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da predmet o navodnoj kupovini poslanika vodi Specijalno tužilaštvo Republike Srpske i da sva saznanja dijeli sa ovlašetnim institucijama.

Pripadnici kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz podršku pripadnika Službe za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske, pretresli su juče prostorije preduzeća "Intersoft" Sarajevo koje koristi "Kliks.ba" u Sarajevu. Pretres je izvršen prema naredbi Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Predstavnici portala "Kliks.ba" pozvani su početkom decembra na informativni razgovor u MUP Republike Srpske po nalogu Specijalnog tužilaštva Srpske.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog