Vijesti

Savanović od Gojkovića traži detaljnu informaciju o stanju u Zavodu distrofičara

BANJALUKA - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović zatražio je od direktora Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka Dragića Gojkovića detaljnu pisanu informaciju o ukupnom stanju u ovom preduzeću.

Savanović je danas razgovarao sa Gojkovićem o stanju u Centru, te zatražio od njega izjašnjenje o zahtjevima distrofičara koje mu je prenijela delegacija Udruženja na sastanku 30. decembra, navodi se u saopštenju resornog ministarstva. 

Ministar Savanović je uvažio tvrdnje da su u Centru prisutni veliki tehnički problemi koji utiču na funkcionisanje ove ustanove. 

Po dobijanju tražene informacije, Savanović navodi da će o detaljima upoznati Vladu i predložiti određene mjere i zaključke s ciljem prevazilaženja nagomilanih problema. 

Gojković je informisao ministra o brojnim tehničkim problemima prisutnim u Centru kao što su loše stanje objekta, dotrajale instalacije, nefunkcionisanje grijanja i restorana. 

Korisnici usluga Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida 30. decembra su se okupili preko puta zgrade Vlade Republike Srpske, te razgovarali sa resornim ministrom o problemima u Centru. 
Izvršni direktor Udruženja distrofičara Banjaluka Radovan Ristić naglasio je tada da je jedini zahtjev predstavnika distrofičara smjena rukovodstva Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida, od čega neće odustati. 

On je podsjetio da se u Centru za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida nalaze i radnici i penzioneri, te da trenutno ima oko 30 korisnika Centra, kojima je rukovodstvo Centra zabranilo unošenje grijalica i ličnih stvari u sobe.

izvor Srba

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog