Vijesti

Prikupljanje dječijih knjiga za poplavljene

SARAJEVO - USAID-Sida Firma projekat oraganizuje prikupljanje dječijih knjiga i školskih lektira za školske i gradske biblioteke u područjima BiH koja su u maju 2014. godine bila pogođena velikim poplavama.

Iz USAID-a tim povodom pozivaju sve građane i posjetioce "Sarajevo Holidej marketa", koji traje od 10. decembra prošle do 15. januara ove godine, da posjete ovu manifestaciju i doniraju knjige i školske lektire za mališane i time doprinesu i kulturnom oporavku i normalizaciji života u ugorženim područjima BiH. 

Osim šteta koje su pretrpjeli obrazovni i kulturni objekti, u poplavama je stradala i nepovratno uništena i školska oprema, uključujući i biblioteke, knjige i školske lektire za najmlađe. 

Prikupljanje knjiga za djecu poplavama ugroženih područja u skladu je sa novim projektnim zadatkom Firma projekta koji je usmjeren na očuvanje životnog standarda i radnih mjesta u privatnom sektoru u sedam ugroženih opština - Maglaj, Doboj, Doboj Jug, Domaljevac, Šamac, Bijeljina i Gračanica. 

Punkt za prikupljanje knjiga smješten je u kućici "Hepi haus" u kojoj se prodaju proizvodi udruženja lica sa posebnim potrebama, a koju podržava USAID, navodi se u saopštenju te organizacije. 

izvor Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog