Region

Srbija: Od sutra kreće sa radom prva crkvena televizija

BEOGRA - Prva crkvena televizija u Srbiji pod nazivom TV "Hram", koju je osnovala Srpska pravoslavna crkva /SPC/, počeće da emituje program na Božić.

Pravoslavni vjernici moći će da prate program ove televizije samo putem interneta na adresi www.hram.rs, a svoj rad počeće emitovanjem intervjua sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejom koji je dao blagoslov za početak emitovanja programa. 

Odgovorni urednik televizije "Hram" protojerej stavrofor Stojadin Pavlović rekao je za "Večernje novosti" da će program biti nastavljen i poslije Božića i najavio saradnju sa elektronskim i štampanim medijima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori. 

"Namera nam je da osim crkvenih tema, javnosti u zemlji i rasejanju predstavimo u najboljem svetlu događanja u glavnom gradu Srbije, koja se tiču gotovo svih oblasti - od kulture, zdravstva, posvete, obrazovanja", rekao je Pavlović, navodeći da će zato biti ostvarena saradnja sa svim državnim institucijama. 

TV "Hram" sarađivaće i sa ruskim pravoslavnim TV stanicama "Sojuz" i "Spas" i televizijama arhiepiskopije Grčke pravoslavne crkve. 
Produkcija "Hram" ostvarivaće saradnju i sa drugim eparhijama SPC u Srbiji i rasejanju. 

TV "Hram" prva je televizija, ali ne i prvi elektronski medij koji je osnovala SPC. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog