Region

Krivične za 11 radnika deponije zbog pokvarenih torti!

Nadležni u JKP "Čistoća" u Kragujevcu podnijeli su protiv 11 svojih radnika krivične prijave, u kojima ih terete za zloupotrebu službenog položaja, jer su, kako se navodi, dozvolili organizovano odvoženje više od 18.000 neispravnih torti sa deponije u Jovanovcu, prenose Novosti.

List navodi da prema riječima Dejana Raonića, direktora ovog gradskog preduzeća, policiji je podnijeta i prijava protiv nepoznatih osoba koje su 24. decembra neovlašćeno ušle na deponiju i iznijele torte.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, policijska istraga obuhvatila je i još jedan broj ljudi koji su naknadno preuzeli ove slatkiše od osoba koje su ih iznele sa deponije, sa ciljem da ih dalje preprodaju. U ovaj proces su se uključile i sve druge nadležne gradske i državne institucije.

Zvaničnici šumadijskih zdravstvenih ustanova i u srijedu su saopštili da nije bilo većeg broja pacijenata sa trovanjem hranom, a ovdašnji Institut za javno zdravlje uradio je analize uzoraka torti koje su zbog neispravnosti istovarene u Jovanovcu. Zbog istrage koja se vodi, detalji tog ispitivanja će još neko vrijeme ostati tajna za javnost. Proslijeđeni su Policijskoj upravi u Kragujevcu i nadležnoj gradskoj komisiji za ispitivanje ovog slučaja.

izvor Novosti

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog