Region

Foto: Hrvatska danas bira - Josipović ili Kitarović

U Hrvatskoj se danas održava drugi krug predsjedničkih izbora, a građani će se opredeljivati između aktuelnog predsjednika Ive Josipovića (SDP) i Kolinde Grabar Kitarović, kandidatkinje najuticajnije hrvatske opozicione stranke, desno orijentisane Hrvatske demokratske zajednice.

Svih 15 biračkih mjesta u BiH na kojima će se glasati u drugom krugu predsjedničkih izbora za Hrvatsku, otvorena su na vrijeme u 7.00 časova i glasanje teče redovno, potvrđeno je u Ambasadi Hrvatske u BiH.

Od 15 biračkih mjesta 10 je u Sarajevu, dva u Mostaru, dva u Tuzli i jedno u Banjaluci, a u Ambasadi kažu da će sva biračka mjesta biti otvorena do 19.00 časova. 

Za predsjednika Hrvatske moći će glasati 10.800 registrovanih birača na prostoru cijele BiH od čega je 9.200 registrovano na području Hercegovine i oni mogu glasati u Generalnom konzulatu Hrvatske u Mostaru. 

U prvom krugu predsjedničkih izbora 28. decembra Josipović je osvojio 38,49 odsto glasova birača, odnosno 1,3 odsto više od Kitarovićeve, kojoj je podršku pružilo 37,17 odsto glasača.

izvor Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog