Vijesti

Banjalučani dočekali Pravoslavnu Novu

U Banjaluci je velikim vatrometom u 23.55 časova najavljen dolazak Pravoslavne nove godine, a u ponoć je služen moleban u hramu Hrista Spasitelja.

Više stotina građana Banjaluke Pravoslavnu novu godinu dočekalo je na platou ispred hrama Hrista Spasitelja i Kulturnog centra Banski dvor.

Građane su zabavljali Gradski tamburaški orkestar, Veliki narodni orkestar Centralnog kulturno-umjetničkog društva mladih “Veselin Masleša”, te ansambl Zdravka Ćosića.

Građani Banjaluke Pravoslavnu novu godinu dočekali su u ugostiteljskim objektima, a najviše u kućnoj atmosferi u krugu porodice i prijatelja.bl pravoslavna nova

Proslavu su obezbjeđivalii pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, a angažovane su i sve dežurne službe.

Zbog dočeka Pravoslavne nove godine saobraćaj u centru Banjaluke bio je obustavljen od 19.00 časova do dva časa poslije ponoći.

Saobraćaj je bio obustavljen u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana /od zgrade “Ekvator”/ do Ulice Vuka Karadžića /do Narodnog pozorišta Republike Srpske/.

Za vrijeme obustave, na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića, dio od Bulevara cara Dušana do raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića, autobusi su preusmjereni u ulice Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Izvor: ATV
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog