Region

Vučić: Tačka na svađe

Predsjednik SNS Aleksandar Vučić predložio je Glavnom odboru da donese odluku da ubuduće automatski bude isključen iz stranke svako ko javnim istupanjima "ruši" SNS.

Vučić je u otvorenom dijelu sjednice poručio da je u prvom mjesecu primjene mjera fiskalne konsolidacije PDV u porastu u odnosu na 2013. i 2014. godinu, kao i u odnosu na decembar 2014. godine.  

"Očuvali smo punu političku i ekonomsku stabilnost zemlje, i to je veliki uspeh", naveo je lider naprednjaka.

"Neko će reći 'i nije neki uspjeh', ali kad pogledate kako se stvari odigravaju u okruženju i Evropi, vidi se koliko je bilo važno što smo govorili da politička i ekonomska stabilnost jesu najvažnije i da nemaju cijenu".

Vučić je naveo i da nije logično da neki članovi stranke novac troše u inostranim letovalištima, kao i da je nekima važniji skupocjeni sat nego rezultat preduzeća, prenosi Tanjug.

Predložio je da se donese odluka da odmah budu isključeni iz SNS-a oni koji se bore za poziciju unutar stranke tako što se svađaju i unose nered u državu i stranku.

"Neću i ne mogu da prihvatim da, kad neko misli da smo mnogo jaki, ne zato što su oni svojim radom tome doprinijeli, da onda krenu da se svađaju između sebe i da, umjesto da pričaju šta je to što ćemo da gradimo i napravimo, probleme da riješavamo, da govore loše jedni o drugima", precizirao je Vučić.

"Dakle, kritika je dobrodošla, ali oni koji će da se bore za pozicije tako što će da unose nemir u državi i stranci i koji će svakog dana po medijima da govore, biće odmah, za svaki budući incident i napad koji je imao samo smisao da naruši jedinstvo stranke, odlukom Izvršnog odbora isključeni, a ukoliko je riječ o članu Predsjedništva ili meni, biće isključeni odlukom Predsjedništva", precizirao je premijer.

Povodom napada na predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, Vučić je podsetio na poslovicu da ništa kraće ne traje u Srba od zahvalnosti.

"Mi ćemo nastaviti da podržavamo predsjednika Nikolića do kraja njegovog mandata. On je uvijek uz nas, treba nam red i mir u državi", zaključio je Vučić i naveo da je predsejdnik uvijek uz stranku u strateškim trenucima.

Kako je rekao, njegova strateška greška je što nije na vrijeme razmišljao o davanju koncesije za auto-puteve.

"Krupna politička greška tiče se odnosa prema nevladinom sektoru i što se iz mog ponašanja vidjelo koga poštujem, a koga ne", naveo je Vučić.

"Moje emocije su se lako uočavale, a to nije dobro jer sam odbijao saradnju sa onima koji su možda i hteli da budu prijatelji Srbije, što su ponekad imali argument koji nije bio u skladu sa našom voljom", objasnio je lider SNS-a.

izvor Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog