Tehnologija

Kako mobilne aplikacije pomažu mladim mamama

Mlade mame, uz svoj smartphone uređaj, mogu lakše organizovati svoje vrijeme, pa i pored svakodnevne brige o djetetu mogu naći trenutke za sebe i vlastito zadovoljstvo.

Kvalitetno planiranje

Dobar početak dana osiguraće tako što će noć prije zapisati šta žele realizovati naredni dan. Odlična aplikacija u koju je moguće spasiti sve bilješke, bilo da je riječ o video formatu, tekstualnim datotekama ili fotografijama je aplikacija Evernote.  Ova aplikacija sprema sve zabilješke na jedno mjesto a savršena dopuna ovoj aplikaciji je Listonic aplikacija čija je svrha čuvanje bilješki i podsjetnika za kupovinu jednostavnim unosom spiska namirnica koji će poslije kupiti bez zaboravljanja neke od bitnih namirnica za ukućane. Najvažnije je to što ova aplikacija pomaže preuzimanju kontrole nad potrošnjom novca. Odlazak u kupovinu sa malim djetetom može biti naporan a ova aplikacija omogućava bržu i efikasniju posjetu tržnim centrima.

Izbjegavanje gužve u gradskom saobraćaju i javnom prevozu koji i nema redovne linije, moguće je uz android aplikaciju Taxi BiH sa spiskom taxi prevoznika u gradu.

Na Vratima su se pojavili nenajavljeni gosti?

Romantična večera sa partnerom uz malo dijete jeste moguća. U tome će pomoći aplikacija donesi.com, koja omogućava naručivanje omiljene hrane ili čak probavanje neke nove delicije. Velika ponuda jela iz najboljih restorana koji su dio mreže donesi.com servisa će omogućiti jednostavnu kupovinu i brzu dostavu hrane. Ako se pojave nenajavljeni gosti ili porodica koja dođe u posjetu, donesi.com dolazi u pomoć svakoj majci koja nema vremena za duge sate u kuhinji.

Mame se vraćaju u formu veoma lako!

Uz veliku odgovornost i nedostatak sna za mlade majke, čest problem je nedostatak snage i motivacije za fizičku aktivnost. Pola sata vježbanja dva do tri puta sedmično će povratiti energiju i potrebnu snagu za uspješne i lijepe dane. Aplikacija Women Fitness je besplatna aplikacija koja ima širok spektar vježbi posebno kreiranih za djevojke kako bi uz malo motivacije moguće  riješile svoje problematične dijelove tijela, koji im smetaju. Odličan dodatak na ovu aplikaciju je aplikacija Libra - menadžer težine, koja pomože praćenje težine. Jednostavnim unešenjem trenutne težine i očekivanju, aplikacija će izračunati broj dana koja će biti potrebna za dobivanje rezulta. U kasnim večernjim satima, pomoć u kontroli spavanja djeteta će osigurati aplikacija e-Nanny.  Uz pomoć ove aplikacije svaka majka može nadgledati miran san svoje bebe za koju su potrebna dva smartphone uređaja. Jedan mobilni smartphone uređaj ima majka a drugi je u dječijoj sobi.

izvor: Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog