Vijesti

Prvi izbori za načelnika Stanara

STANARI - Na prvim izborima za načelnika opštine Stanari i odbornike u Skupšini opštine do 11.00 časova glasalo je 22 odsto birača od 7.856 upisanih u redovni birački spisak, rekao je predsjednik Opštinske izborne komisije Nenad Paleksić.

Građani mogu glasati na 15 redovnih biračkih mjesta. 

Pravo glasa ima 7.943 birača. Na redovnim biračkim mjestima upisano je 7.856 birača, u odsustvu 16 i izvan BiH 71 birač. 

Kandidati za načelnika opštine su Dušan Panić iz SNSD-a, Mladen Kršić iz SDS-a i nezavisni kandidat Marinko Janjilović. 

Za odbornička mjesta u Skupštini opštine Stanari takmiči se sedam partija – SNSD, SDS, DNS, SP, PDP, HDZ BiH, Srpska alternativa, te četiri nezavisna kandidata - Mirko Kajganić, Radojica Keser, Slaviša Đukić i Borka Stanković. SARAJEVO - Građani novoformirane opštine Stanari danas izlaze na prve izbore, na kojima će birati načelnika i 15 odbornika, izvestili su mediji u BiH.

Osim u Stanarima, za danas su zakazani izbori za načelnika u opštinama Istočni Drvar i Domaljevac-Šamac, prenijela je Fena.

Stanari su u septembru prošle godine dobili status opštine nakon što su više od 50 godina bili naselje u sastavu grada Doboja.

Za funkciju načelnika u Istočnom Drvaru kandidati su Milka Ivanković iz Zavičajnih socijaldemokrata - Mile Marčeta i Milovan Mihajlović iz Socijalističke partije.

Raniji načelnik Dragan Lukač iz SNSD-a je u avgustu prošle godine opozvan glasovima 78 birača, od 121, koliko ih je glasalo na referendumu.

Na izborima za načelnika opštine Domaljevac-Šamac, kandidati su Mato Prgomet iz HDZ-a BiH i Mario Jurkić iz HDZ-a 1990.

Prethodni načelnik Željko Josić iz HDZ 1990 početkom izborne kampanje pred prošlogodišnje opšte izbore u BiH podneo je ostavku. 

Pravo glasa ima 4.416 birača - 3.649 na redovnim biračkim mjestima, 100 u odsustvu i 667 van BiH.

izvor: Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog