Vijesti

Lukač: Očekujem hapšenja u Gornjoj Maoči!

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač očekuje od Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, čiji su pripadnici ušli u Gornju Maoču gdje je postavljena zastava “Islamske države”, da izvrši hapšenja, pronađe i procesuira odgovorne, te takve ljude stavi pod potpunu kontrolu.

“Na osnovu posljednjih informacija da je Sipa ušla u Gornju Maoču, nadam se da nisu ušli da samo skinu i zaplijene zastave `Islamske države`, već da tamo izvrše hapšenja”, rekao je Lukač  u Banjaluci.

On je podsjetio da u BiH postoje pojedinci i organizovane radikalne grupe koje imaju, čak, i svoje baze.

“Jedna od tih baza je sigurno Gornja Maoča. Imali smo prilike vidjeti tamo isticanje zastave `Islamske države`. Ovih dana smo vidjeli šta se pod tom zastavom radi u svijetu, mislim konkretno na spaljivanje jordanskog pilota, što je monstruozan čin”, naglasio je Lukač.

On je zaključio da se ne može dozvoliti da pod tom zastavom bilo gdje u BiH funkcioniše bilo kakva grupa.

Federalna televizija sinoć je objavila fotografije iz Gornje Maoče na kojima se vidi zastava i druga obilježja terorističke organizacije “Islamska država”.

Gornja Maoča, kod Srebrenika, sjedište je vehabijske zajednice, a stanovnici su skoro deceniju pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnje da su povezani sa terorizmom.

Izvor: Srna
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog