Vijesti

Formiran Operativni štab zbog mogućih protesta

Operativni štab više policijskih agencija formiran je juče zbog informacija o mogućem okupljanju građana koji žele obilježiti godišnjicu protesta od 7. februara prošle godine, kada su zapaljene zgrade nekoliko kantonalnih vlada u Federaciji BiH, ali i zgrada Predsjedništva BiH u Sarajevu.

"Štab je formiran na osnovu Sporazuma o međusobnoj saradnji između policijskih agencija, potpisanog u junu prošle godine. Sjedište Štaba je u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela, a cilj mu je praćenje bezbjednosne situacije i saradnja između agencija", rekao je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić.

Osim pripadnika Direkcije, u radu Operativnog štaba učestvuju i službenici Granične policije, Agencije za istrage i zaštitu, Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, prenijele su Nezavisne novine.

"Direkcija i ostale agencije dodatno su radile na edukaciji službenika i na nabavci opreme i mnogo smo spremniji", naglasio je Vilić.

Policijske agencije do danas su prikupile informacije o mogućim protestima građana u subotu, 7. februara, u Sarajevu, Zenici i Tuzli.

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog