Vijesti

Preporuka za upotrebu lanaca u višim predjelima

BANJALUKA,U istočnim krajevima Republike Srpske intenzivno pada snijeg i zadržava se na kolovozima, pa se za vozila sa prikolicom i šlepere preko Romanije, na relaciji Sarajevo - Sokolac, i Han Pogleda, na putnom pravcu Vlasenica - Han Pijesak, preporučuje upotreba lanaca, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na prevoju Mliništa, na relaciji Mrkonjić Grad - Glamoč, i na putnom pravcu Šipovo - Strojice dodatne probleme vozačima pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose. 

Ipak, svi važniji putevi su jutros prohodni. Na putevima u višim predjelima i preko planinskih prevoja na kolovozima mjestimično ima snijega i leda, dok su kolovozi u nižim predjelima većim dijelom vlažni. 

Zbog niske jutarnje temperature moguća je lokalna poledica preko mostova, nadvožnjaka i na prilazu tunelima. 

Na magistralnom putu Gacko - Tjentište, preko prevoja Čemerno, duva jak vjetar i stvara snježne nanose na kolovozu. 

Dežurne ekipe putnih službi su na terenu, intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja i obavezna upotreba zimske opreme. 

Učestali su odroni na dionicama Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Banjaluka - Teslić, Kneževo - Turbe, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Bratunac - Skelani, LJubovijski most - Drinjača i Šekovići - Caparde, Rogatica - Ustiprača, Višegrad - Vardište i Brodar - Rudo. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara. 

Na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac - entitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju. 

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će danas povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne od 7.00 do 13.00 časova. 

Zbog snijega koji intezivno pada, otežano je saobraćanje u većem dijelu Federacije BiH, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna upotreba lanaca. 

Saobraćaj je posebno otežan na putnim pravcima Ripač - Vrtoče - Bosanski Petrovac - Lanište, Kupres - Šuica - Livno, Glamoč - Mlinište, Kolo -Tomislavgrad - Šuica i Nišići - Olovo - Karaula - Kladanj. 

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Bugojna, Makljena, Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. 

Zbog snježnih nanosa potpuno je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Prozor - Tomislavgrad /Ravno/ i Mihalji - Blidinje. 

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja. 

izvor: Srna

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog