Region

Pupovac: Dolazak Vučića proboj u zamrznutim odnosima

BEOGRAD - Dolazak premijera Srbije Aleksandra Vučića na inauguraciju novog hrvatskog predsjednika može predstavljati proboj u zamrznutim odnosima Zagreba i Beograda, izjavio je predsjednik Srpskog narodnog vijeća /SNV/ u Hrvatskoj Milorad Pupovac.

"Zbog toga mi izrazito cijenimo tu premijerovu odluku i smatramo je značajnim doprinosom da se zaustavi taj negativni trend i otvori mogućnost za pozitivan trend", rekao je Pupovac za Radio-televiziju Srbije. 

Pupovac je izrazio očekivanje da će novi predsjednik Kolinda Grabar - Kitarović, u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima i interesima Hrvatske, voditi politiku koja neće stvarati nesporazume i da će "imati dobar mandat". 

Povodom govora mržnje kojem je bio izložen u hrvatskom palamentu, Pupovac je rekao da tek očekuje reagovanje države i pravosudnih institucija, ocijenivši da su ti napadi "djelo mržnje, podsticanje na nasilje i na opstrukciju rada pravosudnih institucija". 

"A posebno očekujemo da će hrvatski parlament, gdje sam posalnik u četvrtom mandatu, shvatiti da je riječ bila ne samo o napadu na jedan klub poslanika, nego da se taj klub stigmatizuje i isključi iz rada hrvatskog Sabora", rekao je Pupovac. 

On je istakao kako očekuje da će javnost ushvatiti da je ova vrsta istupa vrh ledenog brijega i da dio hrvatskih političkih krugova i dalje "gaji mržnju, netoleranciju i smatraju da Srbi u Hrvatskoj ne mogu biti gledani ni u kom pozitivnom svjetlu".

izvor: Agencije

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog