Vijesti

Čolak, Tadić i Softić u rukovodstvu Doma naroda PS BiH

SARAJEVO - Bariša Čolak izabran je za predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, Ognjen Tadić za prvog zamjenika predsjedavajućeg i Safet Softić za drugog zamjenika predsjedavajućeg ovog doma.

Čolaka je za predsjedavajućeg predložio Klub hrvatskih delegata. Za njega je glasalo 12 delegata, a tri su bila uzdržana. 

Pošto Klub srpskih delegata nije uspio da usaglasi jedinstven prijedlog, Tadića je u rukovodstvo Doma naroda predložio delegat Darko Babalj. 

Za Tadića je glasalo 11, a uzdržana su bila četiri delegata. 

Softića je predložio Klub delegata bošnjačkog naroda i on je dobio podršku 12 poslanika, dok su tri bila uzdržana. 

U prvom obraćanju po izboru za predsjedavajućeg Čolak je poželio da Dom naroda u četiri godine mandata napravi dobar "posao" za BiH, njene narode i građane. 

"Nadam se da će atmosfera biti konstruktivna i priželjkujem da napravimo napredak u svim oblastima, posebno u evropskim integracijama", rekao je Čolak, nakon čega je zaključio konstitutivnu sjednicu Doma naroda, započetu 29. januara. 

Članovi tročlanog Kolegijuma Doma naroda na mjestu predsjedavajućeg i provog i drugog zamjenika predsjedavajućeg rotiraju se svakih osam mjeseci. 

Sjednicom je do izbora rukovodstva Doma naroda predsjedavao najstariji delegat Sredoje Nović. 

izvor: Srna

 
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog