Vijesti

Pritisak na rad medija: Sudija Mitrić traži ukidanje ATV-ove emisije Apostrof

Ukinuti ATV-ovu emisiju “Apostrof” – jasan je zahtjev sudije banjalučkog Okružnog suda Nevenke Mitrić.

Proslijedila ga je Regulatornoj agenciji za komunikacije Bosne i Hercegovine, jer je nezadovoljna prilozima i emisijama o problemima u pravosođu – na koje je ATV ukazivala. Novinari zahtjev sudije Mitrić koji podsjeća na totalitarna vremena oštro osuđuju.

Siniša Vukelić iz Kluba banjalučkih novinara tvrdi da je ukidanje bilo koje emisije, od strane bilo koga, neprihvatljivo.

mitric

“Ovo se može posmatrati kao novi dodatni pritisak na rad medija u Republici Srpskoj. Zaista je neprihvatljivo traženje da se ukine jedna emisija. Sutra takođe možemo tražiti da se zatvori neki medij ako je neko uvrijeđen”, rekao je za ATV predsjednik Kluba novinara Banjaluka, Siniša Vukelić.

Od sudije Nevenke Mitrić tražili smo da nam pred kamerom objasni zbog čega traži ukidanje emisije “Apostrof” – ali na upit nije odgovorila. Iz prigovora RAK-u vidi se da je Nevenki Mitrić zasmetalo što je ATV otvorio debatu i o kontroverznim presudama iza koje stoji i njen potpis.

I gledaoci emisije su u čudu što u demokratskom društvu jedan sudija traži ukidanje dijaloške televizijske emisije.

Vijest da RAK raspravlja o daljem emitovanju ATV-ove emisije pročula se i u skupštinskoj sali. Parlamentarci podsjećaju da su godinama gostovali u studiju Apostrofa i to po nekoliko puta – potez Mitrićeve ocjenjuju kao pokušaj medijske cenzure.

izvor: ATV

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog