Region

Primijer Kosova preko Fejsbuka traži podršku za borbu protiv korupcije

PRIŠTINA - Premijer Vlade Kosova Isa Mustafa zatražio je danas preko Fejsbuka podršku za borbu protiv korupcije i "monpola javnih i privatnih kompanija koji guše mali biznis" istakavši da "niko ne može kao razlog za odlazak kosovskih građana da navodi odlaganje vizne liberalizacije"

Kosovski premijer je na svojoj Fejsbuk stranici precizirao da, pored toga, jasno treba reći da "vizna izolacija ograničava kontakte i sprečava konkurisanje u zemljama Evrope".

"U ovoj situaciji postajemo potrošači bilo kojih proizvoda, a naši proizvodi ostaće samo u 'nasem pašaluku' i zato treba da i drugi postanu potrošači naših proizvoda", naveo je Musafa.

Kosovsku premijer je podvukao da se ne smije dozvoliti gušenje malog biznisa istakavši da treba otvoriti mogućnost i stvoriti ravnopravne i konkurente uslove.

"Niko ne moze da kao razlog za odlaganje vizne liberalizacije uzme odlazak kosovskih stanovnika. Građani Kosova su jasno opredjeljeni za evropsku i zapadnu civilizaciju i ta vrata treba da se što prije otvore, jer je opasno da ljudi zbog toga, ličnih interesa ili gubljenja nade, ponekad krenu ka drugom putu - zamljama istoka", ocenio je Mustafa.

On je poručio da će Kosovo graditi sopstvenu budućnost i da tu nema eksperimentisanja.

izvor: Tanjug

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog