Region

Pao helikopter koji je prevozio bebu iz Novog Pazara

Transportni helikopter Vojske Srbije "Mi-17" angažovan u akciji spasavanja bebe iz Novog Pazara srušio se nedaleko od beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", saopštilo je Ministarstvo odbrane. Za sada se ne zna ima li preživjelih, a detalji će biti saopšteni u jutarnjim satima.

Prema nezvaničnim informacijama u helikopteru su bila dva pilota, dva tehničara iz 890. mješovite helikopterske eskadrile ViPVO Vojske Srbije, dvojca medicinskih tehničari i bolesna beba.

Prema saznanjima B92, helikopter "Mi-17"  je stigao do Beograda oko 23 sata ali nije uspio da sleti na aerodrom zbog loših vremenskih uslova i magle. U 2.10 sati kontrola letenja je izgubila kontakt sa posadom letjelice.

ilo je predviđeno da helikopter sleti u Beograd i da beba stara pet dana bude prevezena na Intitut za majku i dete.

Bebu su juče po podne prevozili sanitetom iz Novog Pazara u bolnicu u Kragujevac, kada se na putu u blizini Raške dogodio odron i sanitet je ostao zarobljen. Novorođenče ima problema sa disajnim putevima i u teškom je stanju, a u sanitetskom vozilu nije bilo dovoljno kisonika da bi se čekalo na raščišćavanje puta.

U vozilu je bilo rezervi kiseonika za bebu za oko sat vremena, pa je evakuacija bebe hitno naređena.

Ministar Lončar i ministar odbrane Bratislav Gašić su odmah reagovali i na mjesto odrona je upućen vojni helikopter da preveze bebu u Beograd na Institut za majku i dete.

Odron u mjestu Pivnice zatvorio je u potpunosti Ibarsku magistralu oko 21.00, a put je bio potpuno neprohodan do 23.00, kada je raščišćena jedna traka. Saobraćaj na Ibraskoj magistrali, između Kraljeva i Raške, sada se odvija naizmjenično jednom trakom.

Izvor/ Blic
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog